Yhdistys

Teatterintutkimuksen seura (TeaTS) on perustettu syksyllä 2002. Se kokoaa piiriinsä esittävien taiteiden tutkijoita eri alueilta. Jäsenemme tutkivat esimerkiksi näytelmäkirjallisuutta, teatteria, tanssia, oopperaa, sirkusta ja esitystaidetta ja niiden osa-alueita sekä esittämisen kulttuurissa ja yhteiskunnassa esiintyviä muotoja. Näkökulmat kattavat niin esteettisen, historiallisen kuin taiteellisen tutkimuksen. 

Tavoitteena on edistää tutkijoiden välisiä kansallisia ja kansainvälisiä yhteyksiä. Seura järjestää säännöllisesti keväisin ja syksyisin kaikille esittävien taiteiden tutkimuksesta kiinnostuneille avoimia tutkimusseminaareja. Seura julkaisee Näyttämö ja tutkimus -vuosikirjaa, joka on luokiteltu Julkaisufoorumissa alansa kansallisesti johtavaksi julkaisukanavaksi. TeaTS seuraa aktiivisesti oman alansa perus- ja tutkijakoulutuksen kehitystä sekä pyrkii edistämään tutkimuksen ja taiteen välistä vuorovaikutusta. 

Yhdistyksellä on henkilöjäseniä: vuosi- ja kunniajäseniä sekä kannatus- ja opiskelijajäseniä. Kannatusjäsenenä voi olla myös yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Opiskelijajäseneksi voidaan hyväksyä alan opiskelija. Yhdistyksen asioista päätetään syys- ja kevätkokouksessa.